AZ DELTA + BOMBREWERY

Een duo-bedrijfsbezoek zoals het een duo past: ze hoorden bij mekaar, vormden een uitzonderlijke combinatie, vulden mekaar aan en toch waren ze beide uniek. Dat was het geval bij het bezoek aan de werf van het gloednieuwe AZDELTA-ziekenhuis, gevolgd door een heerlijke proeverij in de Bombrewery annex moutbranderij van Bert Van Hecke, net aan de andere kant van de bekende 'rijksweg' in Rumbeke.

AZDELTA
3 gidsen trokken met ons de-naar-afwerking-ruikende werf van het ziekenhuis binnen en loodsten ons van de donkerste kelders naar de meest impressionnante materniteitskamer.  Daarbij passeerden we via één van de 17 operatiekamers die we allicht voor het laatst rechtstaand zullen gezien hebben, of via een gigantische nierdialyse-afdeling en natuurlijk via de bijna afgewerkte patiëntenkamers.  We vernamen dat er momenteel zo'n 400 mensen aan het werk zijn om het gebouw klaar te krijgen, terwijl dat aantal straks naar zo'n 1000 opgetrokken wordt om het geheel operationeel te hebben tegen dit najaar. Veel weetjes en zo'n 4000 stappen verder stonden we weer aan de hoofdingang van de kliniek waar we allemaal liefst alleen op bezoek zouden komen.

BOMBREWERY
Het was dus een peulschilletje om even naar de andere kant van de weg te rijden, naar de Bombrewery. Het origineel en speciaal Triporteur-bier dat we te proeven kregen, smaakte heerlijk. De bijkomende informmatie over de aroma's die erin gebracht worden via verbrande eik of gebakken mout, deed vele monden openvallen. Meteen het ideale moment om de broodjes als verrassing te serveren.

VERWEND
Inderdaad, leden van het Davidsfonds-Ledegem worden weel eens vaker verwend.  Hier was het niet anders. Dat werd duidelijk toen de gastheer eindelijk over zichzelf vertelde, waardoor we te weten kwamen dat er op een steenworp van onze eigen achtertuin een wereldautoriteit bierbrouwen leeft. Dat wil zeggen, als hij niet in China, Amerika of een andere uithoek van deze wereldbol aan het werk is om zijn Vlaamse bierbrouw-know-how aan de rest van de wereld bekend te maken. 

Geniet nog maar eens van de sfeerbeelden hierbij!