JUNIOR JOURNALIST

Ook dit jaar namen de leerlingen van het 6de leerjaar van de lagere scholen van Ledegem en Rollegem-Kapelle deel aan Junior Journalist, een schrijfwedstrijd georganiseerd door Davidsfonds Nationaal, in samenwerking met 133 lokale afdelingen. Maar liefst 12 000 jonge schrijvers namen hieraan deel, waaronder onze 6de klassers.

Hun verhalen rond het thema schatten werden door een deskundige jury onder leiding van Luc Vandevelde beoordeeld. Het opstel van Tilde Tack, met als titel ‘Het geheim van het muziekdoosje’ vonden ze het beste, en ze werd dan ook de verdiende winnaar. Net zoals vorig jaar was een grootse prijsuitrijking in het gemeentehuis niet mogelijk. Onze laureaten werden op school gelukgewenst met hun prestaties, en kregen met een boekenpakket een gepaste prijs overhandigd, misschien een bron van inspiratie voor een volgend verhaal …

Felicitaties gaan ook naar Andra Rebreanu, Amelie Rosselle, Emma Verstraete, Hélène Veranneman, Michelle Vandoorne, Mian Hussain Talha, Lara De Korte, Dietha Knop en Fran Vanlerberghe, die, in die volgorde, tot de top 10 beste opstellen schreven. Ze werden op de voet gevolgd door Lobke Commeyne, Eline Vanacker, Ilani Willem, Felix Paralta Indy, Elias Deneulin, Lucas Vanfleteren, Omano Vanhecke en Isabeau Pauwelyn.