JUNIOR JOURNALIST

Ook dit jaar namen de leerlingen van het 6de leerjaar van de lagere scholen van Ledegem en Rollegem-Kapelle deel aan Junior Journalist, een schrijfwedstrijd georganiseerd door Davidsfonds Nationaal, in samenwerking met 133 lokale afdelingen. Maar liefst 12 000 jonge schrijvers namen hieraan deel, waaronder onze 6de klassers.

Hun verhalen rond het thema 'De wereld na 2030' werden door een deskundige jury onder leiding van Luc Vandevelde beoordeeld. Het opstel van Juliette Duran, met als titel ‘Bloemen die scheetjes later’ vonden ze het beste, en ze werd dan ook de verdiende winnaar. Na een onderbreking van 2 jaar kon de prijsuitreiking opnieuw doorgaan op het gemeentehuis, de laureaten werden gelukgewenst met hun prestaties, en kregen met een boekenpakket een gepaste prijs overhandigd.

Felicitaties gaan ook naar Cisse Deprez, Nore Ombecq, Stiene Verstraete, Levan Sioen, Emma Theys, Jarne Mijngheer, Sien Haezebrouck, Nathan Deneir en Les Misplon, die, in die volgorde, tot de top 10 beste opstellen schreven. We wensen hen allemaal een dikke proficiat!